Type mat er langt viktigere enn antall kalorier
All mat inneholder næringsstoffer som i ulik grad forsyner kroppen med energi og byggematerialer. Hva du spiser påvirker hvordan du har har det, og hvordan du ser ut. Dårlig mat gjør oss syke, slappe, tunge og sultne.
Ulike typer matvarer og næringsstoffer påvirker forbrenningen og fettlagringen vår helt forskjellig selvom kaloriinnholdet kan være det samme. Energi fra én kilde kan få deg til å forbrenne ditt eget fett, mens samme energi fra en annen kilde vil få deg til å lagre fett. Det går blant annet å nærmest tvinge kroppen til å lagre energi i fettvev og hindre at den samme energien blir brukt, selv om man spiser veldig lite.
HVA vi spiser påvirker altså forbrenningen og fettlagringen vår enormt, og det er derfor en av grunnfundamentene i FSC-metoden. Ønsker du å redusere kroppsfettet må du derfor spise mat som booster fettforbrenningen, ikke mat som hemmer forbrenningen. Hva du spiser er derfor langt viktigere enn hvor mange kalorier du spiser!
Comments